Modern Remodel

Six Kids and a Master Retreat

An addition to accommodate six growing kids and a master suite retreat was the driving force behind this remodel/addition. Our client was also excited by opportunities to create a contemporary style throughout the rest of the house. Function, style and a desire to make environmentally friendly choices provided a well rounded set of priorities.

The two story addition creates space for the upstairs master suite; a loft like space with low to soaring ceiling heights. The retreat is connected to the house by an intriguing custom industrial metal stair in a dramatic two story space that lets natural light filter into the center of the home. Existing spaces were reconfigured to create an eight person kitchen. The exterior of the existing home received a facelift to match the interior. Steel I beams create a new façade to redefine the ranch’s traditional style. A metal standing seam roof ties new and existing together and metal siding at the addition completes the home’s transformation.

  • Address: West Forest
  • Project Size: 3,600 s.f.
  • Completion: 2010
  • Builder: Built Incorporated